RECEPTI S PALENTOM

Palenta s raštikom i špekom

StockFood

 

100 g instant palente
voda
sol i papar
50 g maslaca ili žlica svinjske masti
vezica raštike ili blitve, kelja, čimulica…
100 g hamburgera ili slanine
1 glavica ljubičastog luka

StockFood
 

Palentu skuhajte u vodi prema uputi na pakiranju, a u vodu u kojoj ćete je kuhati dodajte ili maslac ili svinjsku mast. Rasporedite je po tanjurima i u sredini žlicom napravite udubinu. Hamburger izrežite na prutiće i popržite ga u tavici da dobije lijepu hrskavu koricu. Očistite i nasjeckajte luk pa ga popržite u masnoći od slanine. Povrće operite i skuhajte na pari. Razrežite ga na sitnije dijelove. U povrće umiješajte luk. U udubinu na palenti stavljajte povrće, rasporedite luk i slaninu pa sve prelijte s masnoćom iz tavice u kojoj ste pržili slaninu. Ako želite, na kraju po tanjurima rasporedite feta ili kozji sir

Izdvajamo

Iz drugih medija