RECEPT ŽAKLINE TROSKOT

Papreni kolač

 Berislava Picek / CROPIX
 

Sastojci:

• 40 g kakao praha

• 325 g orašastih plodova

• 110 g brašna

• 200 g sjeckanog kandiranog limuna

• 1 žlica mljevenog cimeta

• 2 žličice mljevenog đumbira

• 1 i 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra

• prstohvat naribanog muškatnog oraščića

• 1/2 žličice crvenog čilija u prahu

• 85 g tamne čokolade

• 200 g šećera

• 210 g meda

Papreni kolač
Berislava Picek / CROPIX

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte zajedno kakao prah, orašaste plodove, brašno, kandirani limun, cimet, đumbir, crni papar, muškatni oraščić i čili u prahu. Rastopite čokoladu i umiješajte ju u smjesu orašastih plodova. U tavi zagrijte šećer i med. Prelijte vrući medni sirup u smjesu i dobro promiješajte te smjesu rasporedite ravnomjerno u pripremljeni kalup. Pecite 30 minuta na 160 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:13