Sastojci:
• 40 g kakao praha
• 325 g orašastih plodova
• 110 g brašna
• 200 g sjeckanog kandiranog limuna
• 1 žlica mljevenog cimeta
• 2 žličice mljevenog đumbira
• 1 i 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
• prstohvat naribanog muškatnog oraščića
• 1/2 žličice crvenog čilija u prahu
• 85 g tamne čokolade
• 200 g šećera
• 210 g meda
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte zajedno kakao prah, orašaste plodove, brašno, kandirani limun, cimet, đumbir, crni papar, muškatni oraščić i čili u prahu. Rastopite čokoladu i umiješajte ju u smjesu orašastih plodova. U tavi zagrijte šećer i med. Prelijte vrući medni sirup u smjesu i dobro promiješajte te smjesu rasporedite ravnomjerno u pripremljeni kalup. Pecite 30 minuta na 160 stupnjeva.