NAŠ RECEPT

PAPRENO ČOKOLADNO: Torta sa crnim paprom, đumbirom i naravno - čokoladom

Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

115 g svježe naribanog đumbira
250 g meda
200 g šećera
250 ml suncokretova ulja
1 čajna žličica cimeta
malo klinčića
350 g brašna
250 g vode
2 čajne žlice svježe mljevenog papra
2 velika jaja

Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite pleh maslacem. đumbir fino naribajte. U posudu stavite med, šećer i ulje. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, cimet, klinčić i papar. U posebnoj maloj posudici zagrijte vodu do vrenja kojoj dodajte đumbir, a zatim je uz kontinuirano miješanje dodajte smjesi ulja i meda. Potom smjesu s brašnom uz konstantno miješanje dodajte “mokrim” sastojcima, Kad ste dobili jednoličnu i homogenu smjesu, dodajte dva jaja i dobro izmiješajte. Ulijte smjesu u kalup i pecite 1 sat na 180 °C. Torta je gotova kad zaboden drveni štapić izađe čist. Poslužite uz šlag ili kuglicu sladoleda.

Izdvajamo

Iz drugih medija