FINGER FOOD ZA NOVU GODINU

Pašteta od pilećih jetrica

 StockFood

600 g maslaca
1 srednja glavica luka
250 g čistih (bez žilica i srca) sitno sjeckanih pilećih jetrica - dovoljan je jedan paket iz dućana
1 žlica curryja
1 dl temeljca (može iz kocke)
2 tvrdo kuhana jaja
sol, papar, malo ljute crvene paprike ili kajenskog papra

Jaja stavite kuhati. Luk sitno nasjeckajte. Stavite u tavu maslac i luk pa dinstajte, dodajte jetrica pa dinstajte dalje drobeći ih kuhačom da budu što sitnija, kašastija. Stavite jedan dio curryja, posolite, zalijte juhom, pa pustite da polako vrije dok ne ispari polovica tekućine. Pustite da se malo ohladi. U posudu stavite jetrica i jaja, i dobro ih usitnite štapnim mikserom. Začinite s ostatkom curryja, paprom, papričicom i dodajte još soli po potrebi. Stavite u zdjelicu i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi (nemojte pokrivati da se ne orosi). Paštetu poslužite na prepečenim kriškama kruha, prema želji s malo pekmeza od luka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2025 10:45