RECEPT ANA-MARIJE BUJIĆ

Pavlova s bobičastim voćem

Pavlova s bobičastim voćem
Ana-Marija Bujić

Priprema i snima: Ana-Marija Bujić Za beze kore • 6 bjelanjaka • 280 g šećera u prahu • prstohvat soli Za tortu: • 300 ml vrhnja za šlag • 1 žlica šećera u prahu • 1 vanilin šećer • 300 g bobičastog voća Da biste napravili beze kore, tucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim im pomalo dodajte šećer i sol pa tucite dok ne dobijete posve čvrstu smjesu. Stavite smjesu na papir za pečenje na dvije hrpice, a potom svaku žlicom poravnajte u krug promjera otprilike 20 cm. Pecite 1 h na 150 °C i pustite da se kore ohlade u pećnici. Istucite vrhnje za šlag i dodajte mu žlicu šecera u prahu i vanilin šećer. Kad su se kore ohladile, složite tortu. Prvo stavite jednu koru pa je premažite polovicom kreme, zatim drugu koru pa dodajte ostatak kreme. Po vrhu pospite bobičasto voće i poslužite odmah. Po želji, dio bobičastog voća možete ubaciti i u kremu

 

Priprema i snima: Ana-Marija Bujić

 

Za beze kore

6 bjelanjaka

280 g šećera u prahu

prstohvat soli

Za tortu:

300 ml vrhnja za šlag

1 žlica šećera u prahu

1 vanilin šećer

300 g bobičastog voća

Pavlova s bobičastim voćem
Ana-Marija Bujić

Priprema i snima: Ana-Marija Bujić Za beze kore • 6 bjelanjaka • 280 g šećera u prahu • prstohvat soli Za tortu: • 300 ml vrhnja za šlag • 1 žlica šećera u prahu • 1 vanilin šećer • 300 g bobičastog voća Da biste napravili beze kore, tucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim im pomalo dodajte šećer i sol pa tucite dok ne dobijete posve čvrstu smjesu. Stavite smjesu na papir za pečenje na dvije hrpice, a potom svaku žlicom poravnajte u krug promjera otprilike 20 cm. Pecite 1 h na 150 °C i pustite da se kore ohlade u pećnici. Istucite vrhnje za šlag i dodajte mu žlicu šecera u prahu i vanilin šećer. Kad su se kore ohladile, složite tortu. Prvo stavite jednu koru pa je premažite polovicom kreme, zatim drugu koru pa dodajte ostatak kreme. Po vrhu pospite bobičasto voće i poslužite odmah. Po želji, dio bobičastog voća možete ubaciti i u kremu

 

Da biste napravili beze kore, tucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim im pomalo dodajte šećer i sol pa tucite dok ne dobijete posve čvrstu smjesu. Stavite smjesu na papir za pečenje na dvije hrpice, a potom svaku žlicom poravnajte u krug promjera otprilike 20 cm. Pecite 1 h na 150 °C i pustite da se kore ohlade u pećnici. Istucite vrhnje za šlag i dodajte mu žlicu šecera u prahu i vanilin šećer. Kad su se kore ohladile, složite tortu. Prvo stavite jednu koru pa je premažite polovicom kreme, zatim drugu koru pa dodajte ostatak kreme. Po vrhu pospite bobičasto voće i poslužite odmah. Po želji, dio bobičastog voća možete ubaciti i u kremu

Izdvajamo

Iz drugih medija