PROMO

PEČEMO KOLAČE ZA 30 MINUTA: Mramorni kolač s čokoladnim preljevom

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Recepti gotovi u trenu za koje ćete zaprljati samo jednu posudu!

Sastojci:

Svijetli biskvit:

2 jaja
5 žlica (50 ml) ulja
8 žlica (80 ml) mlijeka
2 žlice (40 g) meda ili 4 žlice (60 g) šećera ili 4 žlice (40 g) agavinog sirupa
126 g Dolcela mješavine u prahu za pripremu svijetlog biskvita

Tamni biskvit:

2 jaja
5 žlica (50 ml) ulja
8 žlica (80 ml) mlijeka
2 žlice (40 g) meda ili 4 žlice (60 g) šećera ili 4 žlice (40 g) agavinog sirupa
124 g Dolcela mješavine u prahu za pripremu tamnog biskvita

Čokoladni preljev:

5 žlica (50 ml) vode
80 g Dolcela mješavine u prahu za pripremu čokoladnog preljeva

Zagreb, 241018. 
Dolcela kolaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Priprema:

Električnom miješalicom miješajte sve sastojke za svijetli biskvit dok se ne dobije glatka smjesa (2-3 minuta/maksimalna brzina). Ulijte pripremljenu smjesu u namašćen kalup. Isto ponovite s tamnim biskvitom te nanesite pripremljenu smjesu preko svijetlog biskvita. Pomoću žlice lagano izmiješajte smjese u kalupu kako bi pečeni kolač imao mramorni izgled. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih oko 30-35 minuta (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). U posudu za zagrijavanje usipajte sadržaj vrećice za čokoladni preljev, dodajte vodu i lagano zagrijte 2 minute uz miješanje dok se sastojci ne rastope i povežu. Ostavite 3-4 minute neka se čokoladni preljev malo stisne. Prelijte preko pečenog i ohlađenog mramornog kuglofa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:23