Pečena orada s krumpirom
Trebat će vam:
2 očišćene orade (po 300-400 g)
400 g krumpira
1 veća glavica ljubičastog luka (narezana na ploške ili krupnije komade)
3 žlice maslinova ulja
1 limun (narezani kolutići + sok)
1 žličica sušenih provansalskih začina (timijan, ružmarin, origano, mažuran)
2 češnja češnjaka (narezana na listiće)
svježi peršin (za posipanje)
sol i papar prema ukusu
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte ploške krumpira, komade ljubičastog luka i narezani češnjak. Začinite s malo soli, papra, polovinom maslinova ulja i pola žličice provansalskih začina. Dobro promiješajte. U vatrostalnu posudu ili pleh rasporedite pripremljeno povrće kao podlogu. Na to položite očišćene orade (možete ih blago zarezati s obje strane). Ribe iznutra posolite, popaprite, stavite nekoliko listića češnjaka i kolutić limuna. Po vrhu pospite ostatkom začina i prelijte ostatkom maslinova ulja i limunovim sokom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 35-40 minuta, dok riba ne postane zlatno pečena, a krumpir mekan. Povremeno možete malo promiješati povrće oko ribe da se ravnomjerno zapeče. Prema želji pospite svježim peršinom i dodatno pokapajte limunovim sokom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....