Voće na gradele!

Pečene breskve na gradele!

Vatra spremna. Gradele čiste. Vi ste u potrganim traper hlačama s maramom (nalik na gusarsku) zavezanom oko glave, još jednom krpom prebačenom preko ramena i hvataljakama u rukama, naravno ako imate sreće pa imate svoj vlastiti vrt. Ali i ako to nije slučaj, koristiti ćete grill tavu koja će biti i više nego dobra!

Trebat će vam:

Za 1 osobu:

2 breskve
žličica smeđeg šećera
180 g grčkog jogurta
5 dkg tostiranih oraha

Priprema:

Izaberite zrele breskve, ali još dovoljno čvrste kako bi održale oblik za vrijeme grillanja. Stavite breskve u hladnu vodu na kojih 15 minuta kako bi bile sočnije i imale više soka (odnosi se na marelice, breskve i nektarine). Možete staviti i začine u vodu; primjerice za breskve dodajte malo cimeta, ali lijep štih će dati i muškatni oraščić i kokosovo brašno. Smeđi šećer lagano pospite po polama breskvi i grilajte oko 10 minuta. Ako smeđi šećer prosipate po površini voća kako bi se karamelizirao pomiješajte ga s malo maslaca i zatim premažite, ali ne pretjerujte sa šećerom kako vam ne bi zagorilo. Orahe izrežite na manje komadiće i lagano tostirajte u suhoj tavi. Poslužite s grćkim jogurtom i par listića metvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:13