Trebat će vam:
Za 1 osobu:
2 breskve žličica smeđeg šećera 180 g grčkog jogurta 5 dkg tostiranih oraha |
Priprema:
Izaberite zrele breskve, ali još dovoljno čvrste kako bi održale oblik za vrijeme grillanja. Stavite breskve u hladnu vodu na kojih 15 minuta kako bi bile sočnije i imale više soka (odnosi se na marelice, breskve i nektarine). Možete staviti i začine u vodu; primjerice za breskve dodajte malo cimeta, ali lijep štih će dati i muškatni oraščić i kokosovo brašno. Smeđi šećer lagano pospite po polama breskvi i grilajte oko 10 minuta. Ako smeđi šećer prosipate po površini voća kako bi se karamelizirao pomiješajte ga s malo maslaca i zatim premažite, ali ne pretjerujte sa šećerom kako vam ne bi zagorilo. Orahe izrežite na manje komadiće i lagano tostirajte u suhoj tavi. Poslužite s grćkim jogurtom i par listića metvice.