JESENKE SLASTICE

PET KOLAČA OD ROGAČA: Kolač s rogačem i narančom

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 07.11.2019. u 11:43

Zagreb, 291019.
Editorijal kolaci od rogaca koje je spremila Slavica Sagolj za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Mscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Mahuna rogača bogata je prirodnim sladorom, stoga pažljivo dozirajte šećer

Trebat će vam:

Za tijesto:

5 žumanjaka
140 g maslaca
100 g šećera
korica jednog limuna
180 g glatkog brašna
prašak za pecivo

Za nadjev:

4 naranče
100 g brusnica
4 velike žlice pekmeza od marelica
5 bjelanjaka
100 g šećera
vanilin šećer
150 g mljevenog rogača

Zagreb, 291019.
Editorijal kolaci od rogaca koje je spremila Slavica Sagolj za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Mscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Zamijesite glatko tijesto i stavite u hladnjak na sat do dva da se tijesto malo odmori. Naranču očistite od kore i opni pa narežite na malene kriške. Narančama dodajte brusnice i pustite ih sa strane. Bjelanjke dobro izmiksajte. Malo pomalo dodajte šećer i na kraju ručno umiješajte mljeveni rogač. Tijesto izvadite iz hladnjaka te ga oblikujte prema limu u kojem ćete ga peći, a prethodno ste ga obložili papirom za pečenje. Tijesto prije pečenja malo nabodite vilicom. Stavite ga peći na 180°C. Pecite ga 15 - 18 minuta, do pola. Izvadite ga iz pećnice, premažite pekmezom od marelica, po njemu posložite naranče i brusnice i na vrh izlijte smjesu od bjelanjaka, šećera i mljevenog rogača. Vratite u pećnicu i ispecite kolač do kraja, otprilike još 15 minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija