JESENKE SLASTICE

PET KOLAČA OD ROGAČA: Kuglice od rogača s bijelom ili ruby čokoladom

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 07.11.2019. u 11:42

Zagreb, 291019.
Editorijal kolaci od rogaca koje je spremila Slavica Sagolj za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Mscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Mahuna rogača bogata je prirodnim sladorom, stoga pažljivo dozirajte šećer

Trebat će vam:

Za tijesto:

4 jaja
1 šalica ulja
1 šalica glatkog brašna
1/4 šalice mlijeka
1 1/4 šalice mljevenog rogača
4 jabuke srednje veličine (naribane)
prašak za pecivo
2 vanilin šećera
žličica cimeta

Za ukrašavanje:

100 g čokolade za kuhanje
50 ml ruma
100 g bijele čokolade
100 g ruby čokolade

Zagreb, 291019.
Editorijal kolaci od rogaca koje je spremila Slavica Sagolj za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Mscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Šalica kojom ćete mjeriti sastojke ne smije biti veća od 150 ml. Ista šalica je mjera za sve sastojke. Od navedenih sastojaka umutite smjesu, stavite u oblik za pečenje i pecite 20 minuta na 180 °C. Pečeni biskvit ostavite da se dobro ohladi pa ga izrežite u što manje kockice i stavite u posudu za miješanje. Otopite tamnu čokoladu za kuhanje i dodajte je biskvitu pa lagano izmiješate. Dodajte rum i sve sastojke sjedinite. Žličicom uzmite tijesto i rukama oblikujte kuglice. Stavite ih kratko u hladnjak dok na pari ne otopite bijelu i ruby čokoladu. Kuglice od tijesta uronite u čokoladu i stavite na pladanj da se čokolada stisne pa poslužite.

Izdvajamo

Iz drugih medija