JESENKE SLASTICE

PET KOLAČA OD ROGAČA: Princes krafne s kremom od rogača

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 07.11.2019. u 11:43

Zagreb, 291019.
Editorijal kolaci od rogaca koje je spremila Slavica Sagolj za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Mscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Mahuna rogača bogata je prirodnim sladorom, stoga pažljivo dozirajte šećer

Trebat će vam:

Za tijesto:

4 jaja
120 g maslaca
250 ml vode
150 g glatkog brašna
1 velika žlica šećera
prstohvat soli

Za kremu:

350 ml mlijeka
300 g mljevenog rogača
2 vanilin šećera
50 ml ruma
200 ml šlaga

Zagreb, 291019.
Editorijal kolaci od rogaca koje je spremila Slavica Sagolj za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Mscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

U veću posudu stavite vodu, maslac, šećer i sol i pustite da sve zakuha uz neprestano miješanje. Maknite posudu s vatre te umiješajte brašno dodajući ga malo pomalo. Brzo miješajte da izbjegnete stvaranje grudica. Miješajte dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Pustite da se nekoliko minuta ohladi te u mlaku smjesu dodajte jedno po jedno jaje, i to električnom miješalicom. Smjesa mora biti glatka i mekana. Veću posudu za pečenje obložite papirom za pečenje te žličicom ili slastičarskom vrećicom oblikujte kuglice veličine oraha. Obavezno radite razmak između njih jer im morate ostaviti mjesta da mogu rasti. Stavite u zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite 35 minuta. Vrata pećnice nikako ne otvarajte jer će vam se tijesto spustiti. Pečeno tijesto dobro ohladite, prerežite po pola i punite kremom. U plitkoj posudi zagrijte mlijeko, dodajte mljeveni rogač i vanilin šećer i dobro zagrijte smjesu. Na laganoj vatri kuhajte 10 minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Ako je pregusta, možete dodati malo mlijeka. Smjesu ohladite i u hladno umiješajte rum. Šlag istucite prema uputi na pakiranju. Kada je dovoljno čvrst, dodajte mu smjesu od rogača. Sve sjedinite. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i njome punite tijesto princes krafni.

Izdvajamo

Iz drugih medija