ZABAVA MOŽE POČETI

PIKNIK U GRADSKOM VRTU: Sendvič s pršutom, šunkom, kobasicom i povrćem

Berislava Picek

U iščekivanju odlaska na more, gradski dani ne moraju biti monotoni: iskoristite vlastito dvorište ili obližnji park, pripremite fora jela i zabava može počet

1 kruh po izboru
100 g pršuta
100 g kuhane šunke
100 g kobasice
150 g sira gaude
1 zelena i jedna žuta paprika
300 g rajčice
nekoliko komada mladoga luka
50 g maslaca
50 g namaza od hrena
50 g namaza od sezama
100 g rotkvica
100 g mladoga matovilca
šaka zelene salate
100 g svježega krastavca

 

Berislava Picek

Sendviče slagati po vlastitoj želji, no naš odabir je sljedeći:

SENDVIČ S PRŠUTOM

Šnitu kruha namažite maslacem, zatim složite nekoliko listića pršuta i sira, dodajte rajčicu izrezanu na ploške i sitne komadiće paprike.

SENDVIČ OD KOBASICE

Kruh namažite maslacem, dodajte na listiće narezanu kobasicu, sir i rotkvicu te zelenu papriku.

SENDVIČ OD POVRĆA

Namažite kruh pastom od sezama, a potom poslažite rajčicu narezanu na ploške, papriku, mladi luk, mladi matovilac, nekoliko listića zelene salate i krastavac narezan na kolute.

SENDVIČ SA ŠUNKOM

Namaz od hrena nanesite na obje šnite kruha, a zatim na kruh stavite nekoliko šnita šunke, mladi luk narezan na manje komade, rotkvicu narezanu na trakice i nekoliko listića salate.

Izdvajamo

Iz drugih medija