ISPROBANI RECEPT

Piletina s celerom

Marko Miščević / Hanza Media

Piletina na malo drugačiji način!

Trebat će vam:

200 g pilećeg filea
3 žličice škrobnog brašna
50 ml ulja
50 ml vode
1 žličica nasjeckanog češnjaka
2 žličice nasjeckanog đumbira
50 ml bijelog vina
1 bjelanjak
4 stabljike od celera
1 žličica sezamova ulja

 

Marko Miščević / Hanza Media
 

Stabljike celera narežite na trake i blanširajte oko dvije minute. U međuvremenu naribajte đumbir i nasjeckajte češnjak. Meso narežite na trakice. Bjelanjak istucite pjenjačom u koji ste dodali dvije žličice škrobnog brašna. U zagrijani wok stavite meso i ispecite. Kad je meso pečeno, izvadite ga iz woka. Papirnatim ručnikom pokupite višak masnoće te u wok stavite blanširani celer, mješavinu đumbira i češnjaka, vino, vodu, žličicu gustina i papar te na kraju meso. Sve zajedno lagano prokuhajte da se sastojci sljube i servirajte u tanjur. Na samom kraju jelo začinite sezamovim uljem.

Izdvajamo

Iz drugih medija