DANAS KUHAM

PILETINA ZABAVNIJIH OKUSA: Ljepljiva pileća krilca s kus kusom i začinskim travama

Zagreb, 270218. Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Za ručak!

200 g kus kusa
1 sok limuna
3 jušne žlice sitno sjeckanog peršina
maslinovo ulje
pileća krilca
2 dcl ketchupa
2 jušne žlice Worcestershire umaka
1 jušna žlica smeđeg šećera
1/2 ocijeđenog limuna
sol
1 jušna žlica sezama
2 režnja češnjaka, sitno sjeckana

 

Zagreb, 270218. Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

U zdjeli pomiješajte ketchup, smeđi šećer, Worcestershire umak, sok limuna, češnjak i sezam. Pileća krilca posolite i umiješajte u mješavinu s ketchupom. Pileća krilca pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20-ak minuta. Kus kus isperite te kuhajte prema uputama proizvođača u posoljenoj vodi. U širokoj tavi, na malo maslinovog ulja kratko propirjajte mladi luk, zatim dodajte sok limuna, kus kus te pomiješajte sa začinima te poslužite s pečenim pilećim krilcima.

Izdvajamo

Iz drugih medija