DANAS KUHAM

PILETINA ZABAVNIJIH OKUSA: Pileća prsa s pancetom i porilukom

Zagreb, 270218. Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Za ručak!

2 komada pilećih prsa
1 veliki poriluk
majčina dušica
sol i papar
1 dcl bijelog vina
8 šnita pancete
maslinovo ulje

 

Zagreb, 270218. Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Poriluk izrežite na kolute. Pileća prsa posolite i popaprite i stavite ih u lim koji ste prethodno namastili maslinovim uljem. Poredajte šnite pancete po piletini. Zatim oko piletine dodajte poriluk posolite ga i popaprite te podlijte vinom. Začinite majčinom dušicom. Pecite dok panceta ne postane hrskava i zlatna.

Izdvajamo

Iz drugih medija