DANAS KUHAM

PILETINA ZABAVNIJIH OKUSA: Pileći zabaci à la Mate Janković s kalamata maslinama

Zagreb, 270218. Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Za ručak!

4 zabatka
50 g maslaca
5 jušnih žlica maslinova ulja
sol i papar
150 g slanine
150 g šitake gljiva
10-ak kalamata maslina
3 češnja češnjaka
lovorov list
ružmarin
majčina dušica
1 čajna žlica jabučnog octa
tri srednja krumpira
mljevena kajanska paprika
2 žlice pelata

 

Zagreb, 270218. Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Na ulju i maslacu prepržite posoljene i popaprene zabatke da dobiju zlatnu boju i s jedne i s druge strane. Dodajte nasjeckanu slaninu i šitake gljive. Pirjajte dok se gljive u potpunosti ne ispeku. Dodajte odkoštane kalamata masline. Dodajte nasjeckani češnjak, lovorov list, sjeckani ružmarin, pelate i majčinu dušicu. Dodajte narezani krumpir i ljutu mljevenu papriku. Podlijte bijelim vinom i dodajte kap jabučnog octa. Pecite na 220 stupnjeva oko sat vremena.

Izdvajamo

Iz drugih medija