ISPROBANI RECEPTI DOBRE HRANE

PILETINOM OKO SVIJETA: Gong Bao piletina

Marko Miščević

Nema vam druge, otisnite se na put pripreme kokoši i piletine kroz 80 ili više dana...

Sastojci:

1/3 šalice kikirikija (ako možete nabaviti neslani)
450 g otkoštenog batka i zabatka
1 jušna žlica škroba (gustina)
4 jušne žlice sojina umaka
2 jušne žlice ulja od kikirikija (ili obično ulje)
1 čajna žličica sečuanskog papra
2 osušena čilija
2 režnja češnjaka
1 prst svježeg đumbira
4 mlada luka
riža

Marko Miščević
 

Priprema:

Pileće meso odvojite od kostiju i narežite na veće komade. Dobro bi bilo da s donje, tvrđe strane zarežete meso paralelno tako da dobijete veću površinu pa će se meso brže ispeći i biti sočnije. Pripremljeno meso stavite u marinadu od škroba i sojina umaka te ostavite da se malo odmori. U međuvremenu zagrijte dublju posudu ili još bolje wok s uljem i sojinim umakom i stavite kikiriki. Miješajte, pazeći da ne izgori te nakon 3 minute izvadite na tanjur. Potom dodajte ulje, zagrijte, zatim sečuanski papar, čili i pržite-pirjajte dok ne dobije srednje smeđu boju. Vatru pojačajte na maksimum i stavite piletinu, pa pecite 3-4 minute miješajući dok ne postane zlatne boje, dodajte češnjak, đumbir, mladi luk i vratite kikiriki. Kuhajte još minutu-dvije te poslužite toplo s preljevom od ostatka sojina umaka uz rižu.

Izdvajamo

Iz drugih medija