ISPROBANI RECEPTI DOBRE HRANE

PILETINOM OKO SVIJETA: Teriyaki piletina

Marko Miščević

Nema vam druge, otisnite se na put pripreme kokoši i piletine kroz 80 ili više dana...

Sastojci:

450 g pilećeg mesa narezanog na srednje velike komade
3 jušne žlice sojina umaka (po mogućnosti, tamni japanski)
3 jušne žlice mirina (rižino vino)
2 jušne žlice naribanog đumbira
1,5 jušna žlica šećera ili 1 žlice šećernog sirupa
2 jušne žlice običnog ili kikiriki ulja
sol, papar

Marko Miščević
 

Priprema:

Prvo treba otkostiti i otkožiti pileće zabatke. Potom treba zarezati uzdužno unutarnju stranu mesa kako bi čitav komad postao iste debljine. Napraviti marinadu od sojina umaka, mirina, đumbira i šećera, te začiniti prema okusu i staviti piletinu da se marinira preko noći. Gril-tavu dobro zagrijati, staviti meso da se ispeče, okrenuti 5-6 puta, pazeći da šećerna marinada ne izgori, pred kraj dodati još sojina umaka i ostatak od marinade tako da dobijemo glazuru. Poslužiti vruće s rižom uz malo rižina octa.

Izdvajamo

Iz drugih medija