ISPROBANI RECEPTI DOBRE HRANE

PILETINOM OKO SVIJETA: White cut piletina

Marko Miščević

Nema vam druge, otisnite se na put pripreme kokoši i piletine kroz 80 ili više dana...

Sastojci:

1 mlado pile, otprilike 1,5 kg
½ jušne žlice soli
3 mlada luka
sojin umak, rižin ocat, sezamovo ulje, čili umak

Marko Miščević
 

Priprema:

U veći lonac stavite pile, mladi luk narezan na srednje komade, sol i dodajte vode da pokrije. Lagano kuhajte oko 20 minuta dok pile ne omekša. Ugasite vatru i ostavite još 20 minuta da se okusi prožmu. Pile izvadite i stavite da se hladi 1 sat u hladnjaku. Kada je pile ohlađeno, izrežite ga sjekiricom na tanke komade s kostima i poslužite s umacima zasnovanim na sojinom umaku: prvi - samo osnovni sojin umak, drugi - sa sojinim umakom pomiješajte crveni vinski ili rižin ocat, a treći neka baš bude jači - sojin umak s rižinim vinom i malo čilija. Ma, delicija...

Izdvajamo

Iz drugih medija