ZVIJEZDE SEZONE!

Pita od boba i graška

Marko Miščević

Vrijeme je za uživanje u zelenim bobicama!

Za tijesto:

150 g maslaca
prstohvat soli
2 žlice hladne vode
300 g glatkog brašna
1 jaje

 

Najprije napravite tijesto: u posudu stavite brašno, dodajte jaje, sol, 2 žlice hladne vode i maslac natrgan na komadiće i umijesite tijesto. Napravite kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena. Maslacem namastite kalup, posipajte ga s malo brašna, razvaljajte tijesto i njime obložite kalup. U zagrijanu pećnicu na 180ºC stavite tijesto da se peče 10 minuta, a u međuvremenu pripremite nadjev.

Marko Miščević
 

Za nadjev:

500 g svježeg sira
400 g milerama ili kiselog vrhnja
4-5 kockica topljenog sira
150 g feta sira
150 g pečene šunke
200 g domaće kobasice izrezane na kolutiće
2 jaja
250 g graška
250 g očišćenog boba
3 komada mladog luka

 

Kobasicu narežite na kolutiće, šunku na trakice, luk na kolutiće i sjedinite sa svim sastojcima i dobro izmiješajte. Izvadite tijesto iz pećnice i stavite nadjev na tijesto, vratite u pećnicu i pecite 30 - 35 minuta na 180ºC. Kad je pečeno, izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.

Izdvajamo

Iz drugih medija