Pizza s kozicama i školjkama

Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 300 g glatkog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • sol
  • papar
  • voda
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 250 g kozica
  • 250 g školjki
  • 1/2 šalice umaka od rajčice
  • mozzarela
  • peršin

Priprema

1. korak
U dubokoj posudi zamiješajte brašno, kvasac, sol, toplu vodu i maslinovo ulje te pustite da tijesto odstoji sat vremena. U međuvremenu očistite školjke od pijeska, a to mogu biti dagnje, brbavice ili neke druge školjke po vašoj želji. Stavite pećnicu da se grije na 250 stupnjeva.

2. korak
Kada se tijesto digne, premijesite ga i uzmite dio za pizzu. Tijesto razvaljajte, stavite ga u lim za pečenje, na njega stavite umak od rajčice mozzarellu, kozice i školjke, malo nasjeckanog češnjaka i stavite peći na 270 stupnjeva. Pecite 10 do 15 minuta, ovisno o tome kakav lim imate i kakva vam je pećnica.

3. korak
Pizzu poslužite uz maslinovo ulje i nasjeckani peršin. Pizzu možete peći u okruglom limu s rupicama, tijesto će biti hrskavo i mekano, a treba je peći najviše 10 minuta.

Izdvajamo