IZ KUĆNE RADINOSTI

Pizza s rajčicom, ramstekom, mozzarellom, maslinama i matovilcem

Zagreb, 260118. Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Bacite se na pečenje!

RECEPT ZA PIZZA TIJESTO!

350 g ramsteka
1 žlica svinjske masti
2 režnja češnjaka
sol i papar
mozzarella
rajčica
masline
matovilac

 

Zagreb, 260118. Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

Minimalno sat vremena prije pečenja ramstek izvaditi iz hladnjaka na sobnu temperaturu. U tavu stavite žlicu svinjske masti i dobro zgrijte masnoću, ramstek posolite i popaprite neposredno prije pečenja. Za medium rare pecite s jedne strane 4 minute, zatim okrenite, dodajte u tavu dva režnja zgnječenog češnjaka, pecite još dodatne 3 minute te povremeno polijevajte zapečenu stranu mesa masnoćom iz tave. Ramstek izvadite iz tave i pustiti da se odmori koliko se i pekao. Režite na tagliatu. Na tijesto za pizzu stavite tri žlice rajčice i mozzarrelu, Pecite na šamotnim pločama. Kad je gotova, dodajte ramstek, matovilac, masline i kuglice mozzarelle.

Izdvajamo

Iz drugih medija