BRZO I SLASNO

Po ovom receptu tempura uvijek uspijeva, napravite hrskavu losos pastrvu

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Chef Matija Bregeš iz zagrebačkog restorana Baltazar otkrio nam je nekoliko recepata za losos pastrvu
Chef Matija Bregeš iz zagrebačkog restorana Baltazar otkrio nam je nekoliko recepata za losos pastrvu

Trebat će vam:

700 g losos pastrve
100 g oštrog brašna
0,5 l ulja za prženje

Za umak od jogurta i kopra:

300 g jogurta
20 g kopra
5 g soli
1 g papra
3 g galangala

Za tempuru:

130 g smjese za tempuru
160 ml hladne vode
1 čaša leda
4 g soli

Priprema:

Kopar nasjeckati i sve sastojke za umak pomiješati. U drugoj posudi pomiješati sve sastojke za tempuru. Čisti file losos pastrve bez kože narezati na trakice, začiniti soli i paprom, uvaljati u brašno, zatim u smjesu za tempuru pa u vrelo ulje. Pržiti do zlatnožute boje. Servirati s umakom od jogurta i kopra.

image

Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 10:52