PROVJERENI RECEPTI DOBRE HRANE

POČELA JE POTRAGA ZA SAVRŠENIM KLOBUKOM: Košarice od lisnatog tijesta sa šumskim gljivama

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 16.10.2019. u 13:09

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Kako i dolikuje u jesenskim danima, krenuli smo u berbu gljiva, ali ovaj put po tržnicama, i ispekli kruh sa šumskim plodovima, nadjenuli ih, od njih pripremili umak za tjesteninu...

Trebat će vam:

500 g lisnatog tijesta
400 g miješanih šumskih gljiva
glavica luka srebrenca
2 režnja češnjaka
100 g sira grabancijaša
papar
maslac
maslinovo ulje
2 jaja
svježi timijan

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Na maslinovu ulju lagano pirjajte na kockice narezan luk, dodajte češnjak i očišćene gljive, pržite samo nekoliko minuta. Maknite s vatre da se malo ohladi. U ohlađeno dodajte sir grabancijaš i sitno nasjeckan timijan. Lisnato tijesto valjkom razvaljajte što tanje, na debljinu kovanice. Čašom ili kalupom iz tijesta izrežite krugove. Možete koristiti bilo koji mini kalup poput onoga za muffine. Kalup namažite maslacem, utisnite tijesto, dodajte nadjev (ne pretjerujte, jer prilikom pečenja lisnato tijesto mora narasti). Razmućenim jajetom premažite rubove te stavite poklopac od lisnatog tijesta. Prstima ili vilicom malo stisnite rubove kako se tijesto ne bi dizalo prilikom pečenja. Pecite 15 do 20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Pečene košarice odmah izvadite iz kalupa.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija