PROVJERENI RECEPTI DOBRE HRANE

POČELA JE POTRAGA ZA SAVRŠENIM KLOBUKOM: Punjene sunčanice

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 16.10.2019. u 13:09

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Kako i dolikuje u jesenskim danima, krenuli smo u berbu gljiva, ali ovaj put po tržnicama, i ispekli kruh sa šumskim plodovima, nadjenuli ih, od njih pripremili umak za tjesteninu...

Trebat će vam:

4 - 6 sunčanica (samo klobuk)
100 g pureće šunke
100 g pršuta
200 g gaude
maslinovo ulje
sol i papar
žličica svježeg vlasca

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Mekom četkicom očistite klobuke sunčanica. Šunku, pršut i sir narežite na kockice te dodajte sitno sjeckani vlasac te smjesom punite klobuke. Posudu u kojoj ćete peći obložite papirom za pečenje. Začinite sunčanice solju i paprom te prelijte s malo maslinova ulja. Pecite 10 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija