PROVJERENI RECEPTI DOBRE HRANE

POČELA JE POTRAGA ZA SAVRŠENIM KLOBUKOM: Svinsjki kare s vrganjima, lisičarkama i prosenjacima

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 16.10.2019. u 13:13

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Kako i dolikuje u jesenskim danima, krenuli smo u berbu gljiva, ali ovaj put po tržnicama, i ispekli kruh sa šumskim plodovima, nadjenuli ih, od njih pripremili umak za tjesteninu...

Trebat će vam:

500 g svinjskog karea u komadu
sol i papar
prstohvat mljevenog čilija
prstohvat mljevene dimljene paprike
prstohvat češnjaka u prahu
500 ml povrtnog temeljca
300 g miješanih šumskih gljiva
maslinovo ulje
50 g maslaca

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Sol, papar, mljeveni čili, mljevenu papriku i češnjak stavite u posudu i dobro izmiješajte. Ovom mješavinom začina začinite meso i pustite ga da odstoji najmanje sat vremena na sobnoj temperaturi. U dublju posudu stavite nekoliko žlica maslinova ulja i maslac. Na zagrijanu masnoću stavite meso i ispecite ga na laganoj vatri sa svih strana. Kada je pečeno, zalijte ga temeljcem i na laganoj vatri pirjajte oko dva sata. Meso često okrećite kako bi se jednako termički obradilo sa svih strana. S vremenom će se temeljac reducirati, no stvorit će se fini aromatični umak u koji pri kraju kuhanja dodajte gljive i pustite da se ispeku s mesom. Jelo poslužite uz sezonsku salatu.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija