NEMA GREŠKE

Pohana riba s krumpir-salatom ručak je koji svi za stolom uvijek vole, evo recepata

 Julia Nagy/Getty Images/istockphoto
Osim morske ribe, za pripremu ovog jela uvijek možete koristiti i riječnu
Osim morske ribe, za pripremu ovog jela uvijek možete koristiti i riječnu

Trebat će vam:

600 g filea oslića ili slične ribe

2 jaja

brašno i krušne mrvice za paniranje

ulje za prženje

700 g krumpira

1 crveni luk

3 žlice ulja

1 žlica vinskog octa

sol i papar

Priprema:

Ribu posolite, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice te pržite u vrućem ulju dok ne postane zlatno-smeđa. Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ogulite i narežite na ploške. Pomiješajte s nasjeckanim lukom, uljem, octom, solju i paprom. Poslužite ribu uz toplu krumpir salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 12:56