DOBRA IDEJA

POKLADNICE BEZ GLUTENA: Kroštule

Anja Kukor

A kako najslađi karneval zaslužuje i najslađe pokladne slastice, odlučili smo saznati kako ih napraviti, u bezglutenskoj verziji.

Trebat će vam:

300 g mješavine više vrsta bezglutenskog brašna
3 žumanjka
2 žlice šećera
naribana limunova korica
prstohvat soli
1 žlica ulja
pola dcl bijelog vina

Anja Kukor
 

Priprema:

Izmiješajte žumanjke sa šećerom. Dodajte naribanu koricu limuna. Zatim postupno dodajte brašno i sol dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte i jednu žlicu ulja te pola dcl bijelog vina. Ostavite da odstoji 15-ak minuta. Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite dok ne dobijete srednje čvrsto tijesto. Razvaljajte tanko tijesto valjkom. Narežite ga na trake dužine oko 15 cm i širine oko 2 cm. Tijesto pržite u dubokom ulju dok ne porumeni. Kroštule pospite šećerom u prahu i poslužite uz čaj.

Izdvajamo

Iz drugih medija