Nadia Caterina Munno, poznata i kao ‘The Pasta Queen‘, koju na Instagramu prati čak 5,6 milijuna ljudi, objavila je video u kojem pokazuje kako pravi svoj najjednostavniji, ali i najviralniji recept u 2025. godini.
Riječ je o kremastoj tjestenini s ricottom i limunom. Posebnost ovog recepta je i u vrsti tjestenine. Naime, Pasta Queen je koristila tjesteninu koja se naziva fusilloni ili colonne di pompeii, a riječ je o debeloj tjestenini oblika spirale, većoj od klasičnih fussila. Riječ "fusilloni" potječe od talijanske riječi "fuso" (vreteno), jer se takva tjestenina tradicionalno motala oko štapa kako bi se dobio spiralni oblik. Izduženi oblik i hrapava tekstura ove tjestenine su idealni za zadržavanje umaka.
Nadia u svojem najnovijem video uratku pokazuje kako je jednostavno pripremiti ovu tjesteninu: u zdjeli najprije pomiješa ricottu, limunov sok i naribanu koricu limuna.
U velikom loncu u posoljenoj vodi skuha fusillone. Jako je važno, što je Pasta Queen isticala i u svojim ranijim objavama, da se voda od kuhanja tjestenine ne baca, već se dio te vode može jako dobro iskoristiti za umak. Tako i u ovom receptu pokazuje da malo vode od kuhanja tjestenine dodaje umaku od sira i limuna. Zatim u taj umak umiješa tjesteninu, dodaje pecorino romano i još malo limunove korice, a na kraju crveni papar.
- Nonna bi bila ponosna, zaključuje Nadia na kraju.
Osebujna Pasta Queen, kako je na društvenim mrežama prozvala samu sebe, ne dijeli samo recepte, već na simpatičan i šaljiv način prenosi dobre savjete za kuhanje kod kuće, a mnogi se mogu primijeniti i na život općenito. No, osim što kreira recepte za društvene mreže, Pasta Queen je nedavno na tržište izbacila svoje umake, autorica je kuharice "Pasta Queen: A Just Gorgeous Coobook", a sada i kuharice "The Pasta Queen: The Art of Italian Cooking".
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....