| 50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja 1,5 kg goveđeg ili junećeg repa, narezanog na komade 5-6 cm debljine 2 veće glavice luka 3 čili papričice 2-3 režnja češnjaka 400 g pelata 500 ml crnog vina 1 šaka grožđica 2-3 žlice nasjeckanog lista peršina sol, papar |

Rep zasolimo i popaprimo te kratko zapečemo sa svih strana, na roštilju ili u većem loncu na maslinovu ulju, i ostavimo sa strane. Luk narežemo na sitne kockice i stavimo pirjati, dodamo papričice, češnjak i pirjamo dok se luk ne zastakli, potom dodamo pelate i vraćamo meso te podlijemo vinom i dodamo grožđice. Sve kuhamo na laganoj vatri dok se meso ne počne odvajati od kosti i postane mekano. Služimo s kuhanom palentom narezanom na kockice koju smo zapekli na roštilju ili grill tavici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....