TKO PJEVA ZLO NE MISLI

PORTUGALSKA KUHINJA: Pikantni rep u vinu - al diavolo

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA
Dečki iz glazbenog sastava Tango Appassionato uhvatili se u koštac s portugalskom kuhinjom!
Dečki iz glazbenog sastava Tango Appassionato uhvatili se u koštac s portugalskom kuhinjom!
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
1,5 kg goveđeg ili junećeg repa, narezanog na komade 5-6 cm debljine
2 veće glavice luka
3 čili papričice
2-3 režnja češnjaka
400 g pelata
500 ml crnog vina
1 šaka grožđica
2-3 žlice nasjeckanog lista peršina
sol, papar

Zagreb, 250418.
Vlaska 63, Kod Kriza.
Muzicari iz grupe Tango Appasionato pripremali su jela na grilu, Tvrtko Stipic, Tihomir Novak, Josip Novosel, Antonio Vrbicki.
Na fotografiji:Govedji rep u salsi.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Rep zasolimo i popaprimo te kratko zapečemo sa svih strana, na roštilju ili u većem loncu na maslinovu ulju, i ostavimo sa strane. Luk narežemo na sitne kockice i stavimo pirjati, dodamo papričice, češnjak i pirjamo dok se luk ne zastakli, potom dodamo pelate i vraćamo meso te podlijemo vinom i dodamo grožđice. Sve kuhamo na laganoj vatri dok se meso ne počne odvajati od kosti i postane mekano. Služimo s kuhanom palentom narezanom na kockice koju smo zapekli na roštilju ili grill tavici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 08:26