PROVJERENI RECEPTI

POVRĆE KOJE JE PUNO VIŠE OD ZIMNICE: Sladoled od cikle

Prilikom guljenja kuhane ili pečene cikle nemojte zaboraviti na rukavice kako biste sačuvali ruke od soka intenzivne boje

Trebat će vam:

200 g cikle
žlica meda
žlica kokosova ulja
4 smrznute banane

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Odrežite vrh i korijen svake cikle pa ih ogulite i narežite na kockice podjednake veličine. Rasporedite ih po obloženom limu za pečenje pa prelijte žlicom kokosova ulja i žlicom meda te dobro promiješajte da kockice budu prekrivene uljem i medom. Pecite ih oko 25 minuta, pa vilicom provjerite jesu li gotove. Ako vilica bez poteškoća prolazi kroz kockice cikle, izvadite lim iz pećnice prije nego što rubovi kockica pocrne. Pustite da se cikla dobro ohladi. U sjeckalicu ubacite smrznute banane i kockice pečene cikle i usitnjavajte sve dok se sastojci ne sljube i ne dobijete glatku smjesu, odnosno sladoled. Možete ga jesti odmah ili čuvati u zamrzivaču nekoliko dana.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija