400 g kuhanog smeđega graha 60 g maslaca 250 g čokolade za kuhanje 180 g smeđeg šećera 1 burbon vanilin šećer 4 jaja 180 g brašna 50 g kakao praha 1 žličica praška za pecivo prstohvat soli šaka nasjeckane čokolade (po želji) |
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite pleh veličine otprilike 20x30 cm papirom za pečenje. Blenderom sameljite grah u glatki pire. Na pari rastopite čokoladu, maslac, smeđi šećer i burbon vanilin šećer. Kad dobijete homogenu smjesu, umiješajte u nju i pire od graha. Kad se smjesa prohladi, u nju dodajte jedno po jedno jaje. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak ze pecivo i sol pa zatim tu mješavinu polako umutite u čokoladnu smjesu. Po želji umiješajte i komadiće čokolade pa sve izlijte u pripremljeni pleh. Pecite 25 – 30 minuta.