110 g brašna 90 g šećera žličica cimeta 1 žličica sode bikarbone pola žličice praška za pecivo prstohvat soli 180 g naribane mrkve 110 ml suncokretova ulja 2 lagano umućena jaja |
Za kremu:
100 g krem-sira 60 g maslaca 200 g šećera u prahu 1 burbon vanilin šećer |
Zagrijte pećnicu na 180 °C. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli pomiješajte mrkvu i ulje. Potom umiješajte brašno i ostale sastojke te jaja. Miješajte samo dok se sastojci ne povežu - što manje, to bolje. Namastite kalup za muffine ili koristite papirnate košarice. Napunite kalup do 2/3 visine. Pecite otprilike 20 - 25 min, dok ne postanu zlatnosmeđi. Pustite ih da se ohlade. Za kremu izmiksajte krem-sir, maslac i vaniliju te polako dodavajte šećer u prahu. Kad se kolačići potpuno ohlade, premažite ih kremom.