PITE MALE ANITE

PRAVI DOMAĆI RECEPT: Jufka za bosanske pite sa samo tri sastojka!

Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Sve o bosanskim pitama naučila je od mame. Razvlačila ih je već s deset godina, a sad otkriva sve tajne i trikove iz bogate obiteljske tradicije

Trebat će vam:

Za jufku:

500 g glatkog brašna
1 čajna žlica soli
300 ml mlake vode

Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Priprema:

Brašno stavite u posudu i posolite ga. Mlaku vodu dodajte postupno u brašno rukom sve miješajući. Kad se tijesto počne formirati, počnite mijesiti energičnije. Mijesite donjim dijelom dlana desetak minuta. Tijesto nakon deset minuta mora biti glatko na površini, a posuda u kojoj ste ga mijesili mora biti potpuno čista. Ostavite ga da se odmori pola sata na sobnoj temperaturi prekriveno krpom.

Izdvajamo

Iz drugih medija