DOBRA IDEJA

PERUANSKA HRANA: Anticuchos - ražnjići od goveđeg srca

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Gastronomija Perua, daleke zemlje u Južnoj Americi, negdašnjeg carstva drevnih Inka s brojnim znamenitostima poput drevnog grada Machu Picchua, jezera Titicaca, Lime, misterioznih Nazca linija, posljednjih je godina izbila na sam svjetski vrh te se svrstava među najbolje gastro destinacije na svijetu

500 g goveđeg srca
1 jušna žlica usitnjenog svježeg čilija
120 g usitnjenog češnjaka
1 čajna žlica kumina
prstohvat slatke crvene paprike
100 - 150 ml octa od crnog vina
sol
papar

Zagreb , 030719.
Sasa i Anamarija Frid pripremili su za magazin Dobra hrana peruanska  jela. 
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Srce očistite od masnoća i žilica, narežite na kockice veličine 1 x 1 cm te posolite i popaprite. Dodajte češnjak, čili, kumin i papriku te dobro pomiješajte i sve prebacite u staklenu ili keramičku posudu (nikako ne smije biti plastična). Sve podlijte vinskim octom dok ne prekrije meso. Ostavite da se marinira najmanje jedan dan, ali što dulje stoji, bit će mekše i podatnije (2 - 3 dana). Meso izvadite i nabodite na štapiće. Gril tavu dobro zagrijte i stavite peći srca, stalno ih premazujući marinadom. Pazite da meso ne prepečete jer će biti tvrdo. Poslužite kao toplo predjelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:06