DOBRA IDEJA

PERUANSKA HRANA: Ceviche od gofa

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Gastronomija Perua, daleke zemlje u Južnoj Americi, negdašnjeg carstva drevnih Inka s brojnim znamenitostima poput drevnog grada Machu Picchua, jezera Titicaca, Lime, misterioznih Nazca linija, posljednjih je godina izbila na sam svjetski vrh te se svrstava među najbolje gastro destinacije na svijetu

500 g gofa - fete
2 limete
1 limun
1 veliki luk srebrenac
1 čajna žličica aji umaka

Zagreb , 030719.
Sasa i Anamarija Frid pripremili su za magazin Dobra hrana peruanska  jela. 
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Meso gofa odstranite od kosti i kože te narežite na kockice veličine 1 x 1 cm. Sok od limete iscijedite i njime prekrijte meso ribe. Ostavite ribu da se marinira, odnosno “kuha” u soku 24 sata u hladnjaku. Drugi dan očistite luk i jako ga sitno narežite, posolite i podlijte sokom jednog limuna te umiješajte aji, umak od peruanske ljute žute paprike (može se kupiti i u našim dućanima). Ostavite da se luk marinira oko 30 minuta. Meso izvadite iz hladnjaka, dodajte luk koji ste ocijedili iz marinade te poslužite uz salatu, batat ili kuhani kukuruz uz malo nasjeckanog čilija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:08