DOBRA IDEJA

LOMO SALTADO: Peru se svstava među najbolje gastro destinacije na svijetu, a ako ne možete do njega, dovedite ga k sebi ovim receptom!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Gastronomija Perua, daleke zemlje u Južnoj Americi, negdašnjeg carstva drevnih Inka s brojnim znamenitostima poput drevnog grada Machu Picchua, jezera Titicaca, Lime, misterioznih Nazca linija, posljednjih je godina izbila na sam svjetski vrh te se svrstava među najbolje gastro destinacije na svijetu

600 g ramsteka ili bifteka
250 g luka
2 žute paprike
2 rajčice
200 ml octa od crnog vina
1 žlica sojina umaka

Zagreb , 030719.
Sasa i Anamarija Frid pripremili su za magazin Dobra hrana peruanska  jela. 
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Meso narežite na trakice 1 cm debljine i visine, luk ogulite i narežite na polumjesece. Papriku izrežite na trakice, rajčice na kockice. Luk, papriku i rajčice stavite u zdjelu, posolite i popaprite pa podlijte octom te ostavite da odstoji 15 minuta. Na jako zagrijanoj tavici stavite suncokretovo ulje i pecite meso dok ne poprimi boju izvana. Dodajte povrće i sojin umak. Dinstajte dok povrće ne povene i tekućina se ne reducira (ispari). Možete poslužiti s pečenim krumpirom ili rižom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:51