StoryEditor
DOBRA IDEJA

Prhka pita od višanja za desert!

S njima mogu sve: od umaka za pečenje do brzih kolača...
Prhka pita od višanja
 Claudia Nass

PUNJENJE:

300 g višanja
50 g gustina
50 g šećera
1 vanilin šećer

TIJESTO:

500 g brašna 
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
150 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
250 g maslaca
2 jaja
50 ml mlijeka

image
Prhka pita od višanja
Claudia Nass

Za tijesto, izmiješajte brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. Dodajte maslac izrezan na kockice, šećer i vanilin šećer te izmrvite sve rukama. Dodajte jaje i mlijeko pa zamijesite glatko tijesto. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u hladnjaku. Za nadjev, višnje stavite na laganu vatru sa šećerom i vanili šećerom. Kad počnu puštati tekućinu, dodajte gustin dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Ostavite sa strane da se ohladi. Tijesto izvadite iz hladnjaka i dvije trećine istog razvaljajte. Kalup za torte promjera 28 cm obložite papirom za pečenje. Tijesto utisnite tako da dobijete povišene rubove sa strana. Izlijte nadjev od višanja. Preostalu trećinu tijesta izmrvite ili naribajte preko nadjeva. Pecite otprilike 40 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. srpanj 2020 16:26