NA MENIJU

PRILOZI KOJI NADMAŠUJU GLAVNA JELA: Krumpir salata s grčkim jogurtom i koprom

Potato salad with mustard seeds and white filling in rustic style
Getty Images/iStockphoto

Ako ovog vikenda zatvarate sezonu roštiljanja na otvorenom uz dovoljne količine sočnog mesa svakako pripremite i priloge

5 srednjih krumpira
3 dcl grčkog jogurta
2 ljutike
dvije šake kopra
1 žličica senfa
sol
papar
sok pola limuna

 

Potato salad with mustard seeds and white filling in rustic style
Getty Images/iStockphoto
 

Krumpir skuhajte u vrućoj vodi. Ako imate mladi krumpir samo mu dobro operite koru i kuhajte ga zajedno s korom. Nakon što je kuhan, krumpir izrežite na manje komade po želji. Ohladite ga. Kad se ohladio, dodajte mu jogurt, sitno nasjeckane ljutike (koje možete zamijeniti običnim lukom), žličicu senfa, natrgani kopar, sol, papar i sok pola limuna. Sve dobro promiješajte i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Izdvajamo

Iz drugih medija