RECEPT DANA

PROVJEREN RECEPT ZA BROWNIESE S DOMAĆIM SLADOLEDOM: Jedini recept koji će vam trebati kad vas uhvati želja za nečim totalno čokoladnim!

Dobra ideja!

Tihana Lohinski, autorica bloga Strawberry Soup, nam je otkrila ovaj čokoladni recept za koji će oduševiti i one najmlađe i one najstarije!

ZA BROWNIESE:

175 grama maslaca
115 grama čokolade za kuhanje
250 grama šećera
3 jaja
1-2 žličice ekstrakta od vanilije
80 grama kakao praha
100 grama brašna
pola žličice soli

Maslac i čokoladu zajedno otopiti pa miješati dok se ne dobije jednolična smjesa. U tu smjesu umiješati šećer i dobro promiješati. Jaja pjenasto umutiti pa im dodati vaniliju, a onda sve to dodati u smjesu s čokoladom. U drugoj posudi pomiješati brašno, sol i kakao prah. Tu smjesu suhih sastojaka ručno umiješati u smjesu mokrih sastojaka. Kuhačom sve sjediniti. Kalup obložiti papirom za pečenje. Smjesu za browniese uliti u kalup. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Narezati na kocke i poslužiti toplo s kuglicom sladoleda.

ZA SLADOLED:

415 ml kondenziranog mlijeka
350 ml vrhnja za šlag
2 žlice ruma
1 mahuna vanilije ili 2 žličice ekstrakta vanilije + 1 paketić burbon vanilije

Vrhnje za šlag izmiksati dok ne postane čvrsto. Dodati mu kondenzirano mlijeko pa sve dobro promiješati i još malo izmiksati. Dodati vaniliju i rum, sve dobro izmiješati da se sastojci ravnomjerno rasporede. Smjesu premjestiti u posude za zamrzavanje i zamrznuti na nekoliko sati ili preko noći. Izvaditi iz zamrzivača oko 15 minuta prije posluživanja da sladoled dovoljno omekša tako da možete izvaditi kuglice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 08:26