KISELJENJE POVRĆA

PROVJEREN RECEPT ZA ZIMNICU: Zelene mini rajčice u jabučnom octu

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2019. u 13:25

Zagreb, 190819.
Editorijal ukiseljeno povrce za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

STARE KUHARICE KAŽU: Kiseljenje je najbolji način da se okusi ljetnih plodova sačuvaju za hladne dane!

Trebat će vam:

2 kg zelenih mini rajčica
svežanj svježeg kopra
par češanja svježeg češnjaka
ružičasti papar u zrnu
gorušica
pahuljice čilija
2 šalice jabučnog octa
3 šalice vode
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 čili papričica
par listova lovora

Zagreb, 190819.
Editorijal ukiseljeno povrce za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Rajčice dobro operite, očistite od peteljki te drvenim štapićem ili čačkalicom na svakoj rajčici napravite dvije rupice. Kako je opna ponekad čvrsta, ovim se postupkom omogućuje da kisela tekućina uđe u srž ploda. U opranu teglicu na dno stavite svježi kopar, ostale začine i slažite rajčice. Ocat, vodu, sol i šećer prokuhajte, malo ohladite da ne bude baš kipuće i zalijte rajčice. Staklenke odmah zatvorite te ih stavite na hladno mjesto najmanje dva tjedna prije konzumiranja.

POSLUŽIVANJE

Na brusketi, uz domaće paštete ili namaze na bazi sira

Izdvajamo

Iz drugih medija