DANAS KUHAM

PUNJENA TJESTENINA NAŠE SLAVICE: Ravioli u obliku mjeseca - mezzelune s nadjevom od pršuta, smokava i mascarponea

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
U mnoštvu naziva za ovu slasnu deliciju nekako se najčešće na jelovniku nameću - cannelloni (cjevasti oblik), tortellini (tijesto u obliku prstena), ravioli (oblik jastučića, kruga, kvadrata ili šešira), mezzelune (oblik polumjeseca), cappelletti (oblik šešira)...
U mnoštvu naziva za ovu slasnu deliciju nekako se najčešće na jelovniku nameću - cannelloni (cjevasti oblik), tortellini (tijesto u obliku prstena), ravioli (oblik jastučića, kruga, kvadrata ili šešira), mezzelune (oblik polumjeseca), cappelletti (oblik šešira)...

Za nadjev:

150 g pršuta
100 g suhih smokava
100 g sira mascarpone
sol i papar

Za posluživanje:

maslinovo ulje
parmezan

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Tijesto umijesite prema osnovnom receptu. Pršut i smokve narežite na što sitnije kockice, umiješajte sir mascarpone, dodajte malo svježe mljevenog papra. Punite tijesto, skuhajte u slanoj vodi. Na zagrijanu tavu dodajte malo maslinova ulja, na trakice narezan pršut i par komada nasjeckanih smokava, te kratko popržite. U tavu dodajte skuhano tijesto, lagano sve sljubite i poslužite toplo. Jelo možete posipati svježe ribanim parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 22:42