KUHAMO S ARTIČOKAMA

Punjene artičoke s ribom

Skabrnja i Zagreb 14042016 i 30042016
ARTICOKE za Dobru hranu
Foto: Mario Kucera
Mario Kučera / EPH

Artičoke s ribom

Isprobajte nešto novo!

Trebat će vam:

2 artičoke
2 škarpine ili neka druga riba
krušne mrvice
nasjeckani bademi
češnjak
peršinov list
limun
3-4 krumpira
grančica ružmarina
sol
2 dl bijelog vina

 

Skabrnja i Zagreb 14042016 i 30042016
ARTICOKE za Dobru hranu
Foto: Mario Kucera
Mario Kučera / EPH
 

Artičoke očistiti tako da im se uklone vanjske, tvrđe latice, a gornji dio odreže, stabljiku oguliti pa artičoke prerezati. Nakapati ih limunovim sokom i napuniti smjesom krušnih mrvica, češnjaka, peršinova lista i badema. Krumpir narezati na ploške, posoliti, dodati mu natrgani ružmarin i narezan peršinov list te polovice tri, četiri češnjaka. Politi maslinovim uljem. Na krumpir staviti posoljenu ribu i pripremljene artičoke te sve zaliti vinom. Prekriti aluminijskom folijom i peći oko 30 minuta na 180 stupnjeva pa otkriti i zapeći još desetak minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija