RECEPTI S PALENTOM

Quiche od palente s rajčicama i gorgonzolom

StockFood

14-16 cherry rajčica
75 g brašna
170 g instant palente
120 g maslaca
80 ml vode
300 g krem sira
3 jaja
nekoliko grančica svježeg bosiljka
3 žlice parmezana
sol, papar, malo meda
100 g gorgonzola sira

Ugrijte pećnicu na 180°C. Mikserom pomiješajte brašno, palentu, maslac sobne temperature, malo soli i 80 ml vode. Okrugli oblik za pečenje promjera 20 cm obložite papirom za pečenje pa tijesto izlijte u kalup. Nasjeckajte listiće bosiljka, pomiješajte ga s krem sirom, jajima, parmezanom, malo soli, paprom i žlicom meda. Smjesu rasporedite po pečenom tijestu. Prepolovite rajčice pa ih poslažite u nadjev, tako da prerezana strane bude prema gore. Na kraju izdrobite gorgonzolu i rasporedite je po rajčicama. Stavite u pećnicu i neka se peče još 20 minuta

Izdvajamo

Iz drugih medija