Quiche od tikvica i mrkve

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 2 tikvice
  • 1 mrkva
  • 1/2 glavice crvenog luka
  • 250 g svježeg sira
  • sol
  • papar
  • 250 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 2 žumanjka
  • 2 jaja
  • 80 g parmezana
  • 2 žlice sušenog bosiljka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 prašak za pecivo

Priprema

1. korak

U većoj posudi zamiješajte brašno, žlicu soli, žumanjca, maslac i prašak za pecivo. Tijesto će biti u početku dosta “mrvasto”, ali trebate miješati sve dok ne dobijete glatku smjesu, nemojte doda­vati nikakvu tekućinu. Kad napravite kompaktnu smjesu, ostavite je u hladnjaku da se ohladi oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. korak

Na­re­žite tikvice, mrkvu i crveni luk na trakice. Razvaljajte tijesto koje je odstajalo u hladnjaku i obložite posudu za quiche. Zamiješajte svježi sir i pet jaja, stavite sol, papar i sušeni bosiljak i dvije žlice maslinova ulja. Slažite red mrkve, red tikvica pa na to prelijte svježi sir i tako red po red dok ne nestane smjese. Na kraju sve pospite parmeza­nom.

3. korak

Stavite u već ugrijanu pećnicu i pecite na 250 stupnjeva 30 minuta. Servirajte uz neku laganu salatu s feta sirom i maslinovim uljem ili samo uz nekoliko kapi maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 09:42