Quiche s mljevenim mesom i sirom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 75 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g oštrog brašna
  • 125 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 2 prstohvata soli
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 350 g mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • ulja
  • soli, papra
  • 3 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g topivog sira

Priprema

1. korak
Od brašna, hladnog maslaca, jaja, žumanjka, vrhnja, soli i praška za pecivo zamijesite tijesto, zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na pola sata. U međuvemenu nasjeckajte luk. Prodinstajte ga, dodajte meso, češnjak, posolite te pirjajte dok meso ne promijeni boju.

2. korak
Razvaljajte tijesto. Namastite i pobrašnite okrugli oblik. Tijesto premjestite u oblik. Izbodite ga vilicom, istresite meso. Mikerom pjenasto istucite jaja s mlijekom, pa smjesu izlijte preko mesa i pravilno je rasporedite. Po površini naribajte sir, pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Pecite 40 minuta.

Izdvajamo