ISPEKLA DOBRA HRANA

RADIMO OMILJENE PRŽENE LOPTICE: Kako da vam fritule izvana ne izgore, a unutra ne ostanu sirove?

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 02.12.2019. u 10:33

Prženo tijesto kako su ga radile naše bake

Trebat će vam:

2 jaja
1 čvrsti jogurt
1 vanilin šećer
prstohvat soli
3 žlice šećera
1 prašak za pecivo
20 -25 žlica oštrog brašna
1 žlica ruma
prstohvat cimeta
ulje za prženje, oko 400 ml

 

U posudu stavite jaja, dodajte obje vrste šećera te dobro izmiješajte. Miješati možete ručno ili električnom miješalicom. Jogurt, sol, rum i cimet iduće su namirnice koje se dodaju. Kad je smjesa glatka lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo. Smjesa ne treba stajati, možete odmah pržiti tijesto. U dubljoj posudi zagrijte ulje, žličicom oblikujte okruglice i stavljate da se peku. Okrećite ih da budu ravnomjerno pečene sa svih strana. Tople posipajte šećerom u prahu.

SAVJET: Pazite da ulje ne bude jako vruće, kada se zagrije stavite ga na najnižu temperaturu jer će vam u protivnom fritule u sredini biti sirove. Ako je visoka temperatura, vanjski dio fritule jako brzo potamni.

Izdvajamo

Iz drugih medija