Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 300 g šećera
- 150 ml vode
- 1 vanilin šećer
- 250 g maslaca
- 400 g mlijeka u prahu
- 400 g kokosovog brašna
- 100 g oguljenih badema
- 60 g mljevene oblatne
Priprema
1. korak
Stavite šećer, vodu i vanilin šećer u zdjelicu i kuhajte dok ne zavrije. Nastavite kuhati još par minuta onda maknite s vatre.
2. korak
Postepeno usipajte mlijeko u prahu, polovicu kokosa i mljevene oblatne.
3. korak
Ohladite i u ohlađenu smjesu umiješajte maslac koji ste prije toga ostavili na sobnoj temperaturi da omekani.
4. korak
Dobro ohladite.
5. korak
Od ohlađene mase izrađujte kuglicu. U svaku kuglicu umotajte po jedan oguljeni badem. Kuglice uvaljajte u preostalo kokosovo brašno.
6. korak
Čuvajte u hladnjaku.
Domaći raffaello je omiljeni slatkiš u mojoj obitelji, a obavezno ga pripremam za Božić. Moja djeca ga vole više od originala.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....