TRADICIONALNE RECEPTURE

RECEPT CHEFICE ANE GRGIĆ: Ovo je najukusniji božićni kuglof koji ste ikad jeli!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Božićni kolači pak jednostavno moraju biti tradicionalni, jednostavni, prhki, onakvi kakvi će pobuđivati uspomene, vraćati u mladost, a mlađima ostati u uspomeni

200 g marelica
100 g suhih šljiva bez koštica
200 g brusnica
200 g maslaca
150 g smeđeg šećera
150 ml ruma
sok i naribana korica 1 neprskanog limuna
2 vrećice vanilin šećera

Nasjeckajte voće, pomiješajte sve sastojke i stavite ih u zdjelu pa zagrijavajte pet minuta. Ostavite da odstoji da voće upije tekućinu.

Za tijesto:

5 žumanjaka
50 g šećera
100 g čokolade
200 g mljevenih badema
100 g brašna
1 žlica mljevenog cimeta
pola žličice praška za pecivo
5 bjelanjaka

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Izmiksajte žumanjke i šećer. Otopite čokoladu na pari i u smjesu od žumanjaka umiješajte čokoladu, dodajte bademe i brašno, cimet i prašak za pecivo. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lopaticom ih lagano umiješajte u smjesu, a potom polagano umiješajte voće. Dobro namastite kalup, pospite ga oštrim brašnom i ulijte smjesu pa pecite na 160 Celzijevih stupnjeva otprilike sat vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:06