RECEPT IZ CROATIA - THE COOKBOOK

RECEPT DAMIRA MODRUŠANA: Fuži s crnim svježim tartufom

 Maja Danica Pečanić
 

400 g brašna T-500
2 jaja
20 g soli
vode prema potrebi
kremasti umak od tartufa
400 g korjenastog povrća
10 g soli
80 g maslaca
40 g brašna T-500
120 g sira ribanca
40 g crnog svježeg tartufa
40 g maslaca s tartufom
ulje s okusom crnog tartufa

Maja Danica Pečanić

Kako biste napravili fuže, u prosijano brašno stavite jaja, sol i toliko vode da možete umijesiti glatko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da odmori otprilike 2 sata. Zatim ga razrežite na četiri jednaka dijela i svaki dio razvaljajte što tanje. Tijesto narežite na kvadratiće velike oko 4x4 cm. Od njih napravite fuže tako da dva suprotna kuta savijete prema sredini i pritisnete da se zalijepe. Korjenasto povrće očistite, operite i stavite u lonac hladne vode kako biste pripremili temeljac. Na laganoj vatri pustite da provrije. Kuhajte dok povrće ne omekša i pusti lijepu boju. Temeljac nemojte začiniti jer ćete poslije začiniti gotov umak. Za umak u tavi na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte brašno, dobro izmiješajte i ulijte 6 dl vrućeg temeljca dok ne dobijete umak. Kad je gotov, dodajte naribani ribanac i polovicu naribanih tartufa. Fuže skuhajte u slanoj vodi al dente, procijedite i stavite u umak, dodajte maslac od tartufa i nekoliko kapi ulja s okusom crnoga tartufa. Dobro izmiješajte i poslužite s ostatkom tartufa narezanih na listiće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:15